Hírek

2011.07.31. 08:34

Csak Verrasztó döntős, Cseh Laci is kiesett

Hidegzuhany a sanghaji vizes világbajnokság utolsó napján. Cseh László, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka is kiesett az előfutamokban.

MTI

Mindössze egyetlen magyar jutott döntőbe a sanghaji vizes világbajnokság utolsó versenynapjának délelőtti selejtezőiből: Verrasztó Dávid 400 m vegyesen folytathatja a legjobb nyolc között az esti programban, Cseh László viszont búcsúzott, s nem lett finalista Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna sem.

Verrasztó, a tavalyi budapesti Eb ezüstérmese 4:15.01 perccel, az ötödik idővel került tovább, Cseh László, a szám 2010-es Európa-bajnoka, a 200 m vegyes sanghaji bronzérmese, többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes ugyanakkor hatalmas - és kellemetlen - meglepetést szerezve ugyanitt csak a 22. időt úszta (4:22.26 p), s kiesett.

Meghiúsultak a 4x100 méteres férfi vegyesváltóval kapcsolatos magyar remények is: a Bernek Péter, Gyurta Dániel, Biczó Bence, Kozma Dominik összetételű négyesnek a legjobb tizenkét staféta közé kellett volna beférkőznie, hogy már most biztosítsa helyét a jövő nyári olimpiára, de a terv nem vált valóra. Ráadásul nemcsak a nyolcas döntő úszott el, hanem egyelőre a londoni kvóta is, a kvartett tudniillik csak a 15. lett (3:38.24 p), mindössze két rivális váltót megelőzve.

"Ez eddig nem a mi napunk volt - foglalta össze a vasárnap reggeli történéseket Kiss László szövetségi kapitány. - Cseh Lacival nem tudom, mi történt, Verrasztó Dávid teljesítménye rendben volt, Hosszú Katinka nincs felkészítve, Jakabos Zsuzsanna pedig ilyen mellúszással nem lehet eredményes vegyesen. A férfiváltónk ennyire volt most képes. Meglátjuk, mit hoz az este, bízunk Verrasztó Dávidban és az 1500 döntőjében induló Kis Gergőben."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!