Hírek

2011.07.21. 10:57

Becsődölt a magyar tulajdonú Jeans Club Csehországban

Csődbe ment Csehországban az olcsóbb férfi és női divatot áruló Jeans Club magyar kereskedelmi társaság.

MTI

Az E15 prágai gazdasági lap csütörtöki kiadása szerint a Jeans Club a héten bezárta utolsó prágai üzletét is. A társaság további üzleteit már a múlt héten bezárták, s leálltak a Jeans Club cseh internetes oldalai is.
   
A gazdasági napilap a Textil Journal című szaklapra hivatkozva azt írja, hogy a társaságnak már hosszabb ideje nemcsak Magyarországon, de Romániában, Lengyelországban és Csehországban is problémái voltak.
   
A Jeans Club legnagyobb hitelezője a magyar CIB bank, amely már tavasszal jogvédelmet kért más hitelezőkkel kapcsolatban.

A magyar kereskedelmi társaság a cseh gazdasági újság szerint 1994-ben lépett az európai piacra és több mint 1.500 embernek adott munkát.
   
Magyar forrásokra hivatkozva az E15 azt írja, hogy Magyarországon naponta 12 üzletet zárnak be, döntően csőd miatt.
   
Tavaly évben a kis üzletek 3,36 százaléka zárt be Magyarországon. Az idei első félévben piaci elemzők szerint a helyzet ugrásszerűen tovább romlott - olvasható a cseh gazdasági napilapban.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!