Hírek

2011.06.07. 09:52

Tizenkét éves kislányt erőszakoltak meg Szentesen

Egy tizenkét éves kislányt erőszakolt meg egy idősebb, gyermekotthonbeli társa Szentesen - írta kedden a Délmagyarország.

MTI

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték, a rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal továbbította a fiatalkorúak ügyészének.

A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatója a lapnak elmondta, hogy több mint hatvan gyermek lakik az intézményben, s amikor tudomásukra jutott az eset, rendőrséghez fordultak.
   
Az otthonban "ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti és tartós nevelésbe vett ép értelmű és enyhén értelmi fogyatékos gyermekek, illetve utógondozói ellátásában részesülő fiatal felnőttek vannak" - írta a lap.

Információik szerint három ott lakó fiatal egy közös játék után csalta el az értelmi sérült lányt, s egyikük erőszakoskodott vele, míg a másik kettő lefogta.
   
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs a lapnak elmondta, hogy a nyomozás adatai szerint a bűncselekmény március 24-én történt. Az eljárás múlt pénteken fejeződött be, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a fiatalkorúak ügyészének.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!