Hírek

2011.06.04. 08:09

Nem adóztatja meg a nyugdíjakat a kormány

Azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem valamilyen más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd.

MTI

Ismertette a vonatkozó terveket Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője kiemelte: Magyarországon nem lehet megadóztatni a nyugdíjakat, és nem is fogják. A nyugdíjrendszer átalakításának koncepciójáról már több alkalommal tárgyalt a kormány, ám az ügy összetettsége miatt még legalább kétszer a kabinet elé kerül majd a téma, mielőtt bármilyen döntés születik róla - ismertette Szijjártó Péter. Valószínű, hogy a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, nyáron elkészülő törvénytervezetet a parlament őszi ülésszakán vitathatják meg a képviselők.
   


Úgy kell átalakítani a gazdasági és a nyugdíjrendszert, hogy minél többen és minél tovább akarjanak dolgozni - hangsúlyozta Szijjártó, majd hozzátette: "az emberek nyugdíját biztonságba kellett helyezni" a nyugdíjpénztári rendszer átalakításával, ám az egész nyugdíjrendszer fenntarthatósága érdekében más lépésekre is szükség van. Ezért tette világossá a kormány, hogy nyugdíjat csak a nyugdíjkasszából lehet fizetni, és fordítva, a nyugdíjkasszából csak nyugdíjat fizethetnek, továbbá nyugdíjat akkor kaphat valaki, ha eléri az öregségi korhatárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!