Hírek

2011.04.22. 19:48

Szikszó gyászol, rendőri készenlét a városban

Fokozott rendőri jelenlét Szikszón a szerdai kettős gyilkosság miatt. A polgármester a miniszterelnökhöz fordult.

MTI

Megerősítette jelenlétét a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón a hét közepén történt kettős gyilkosság után. Szerda este egy idős házaspárt gyilkoltak meg a településen, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a tettest, tetteseket. Pénteken civilek, az önkormányzat és a rendőrség együttműködését kezdeményezte Füzesséri József független polgármester. Az összejövetelen a helyi civil szféra képviselői, politikusok, országgyűlési képviselők vettek részt, akik valamennyien megdöbbenésüknek adtak hangot a brutális kettős gyilkosság miatt.

A résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek a József Attila utcában meggyilkolt idős házaspárra.A polgármester szavait tolmácsolva Maros Éva a kisváros önkormányzati szóvivője közölte: az önkormányzat, a civil szervezetek nem akarják átvenni a rendőrség feladatait, ugyanakkor elvárják a rendvédelmi szervektől a megoldást, a tettesek kézre kerítését, azok megbüntetését. A város első embere arra kérte a miniszterelnököt, hogy "tegyen meg mindent azért, hogy olyan rendőrsége legyen ennek az országnak, amely képes ellátni maradéktalanul a feladatát".
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!