Hírek

2011.04.19. 10:22

Romagyilkosok pere: két órát csúszott a tárgyalás

Dugóba került az autópályán a negyedrendű vádlott ügyvédje, ezért nem kezdődhetett el a tervezett reggeli időpontban a romák elleni támadássorozat büntetőperének keddi tárgyalása.

MTI

A tárgyaláson a koronatanúként emlegetett F.-né Ny. Éva meghallgatása következik. A nő vezette a debreceni Perényi 1 klubot, ahol a vádlottak dolgoztak, a hölgy K. Árpád szeretője volt. A férfiakkal együtt őt is előállították 2009. augusztus 21-én.

A nő korábban azt mondta, nem volt tudomása arról, hogy munkatársainak közük lenne a bűncselekmény-sorozathoz, és arról sem tudott, hogy a Perényi 1-ben rejtegetik a támadássorozathoz használt fegyvereket. Később azonban a kihallgatási jegyzőkönyvében az került, hogy K. Árpádék folyamatosan rettegésben tartották, nehogy elárulja őket

Miszori László tanácsvezető bíró közölte, hogy a következő tárgyalási napokon a 12 vádpontból melyik cselekményeket tárgyalja, jelezve: a két utolsó, a 2009. április 22-i tiszalöki és a 2009. augusztus 3-i kislétai gyilkosság körülményeit csak ősszel tárgyalják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!