Hírek

2011.04.02. 19:43

Cigányterrorozás és élőlánc Hejőszalontán

Demonstráció a cigányterror ellen, fáklyás felvonulás Hejőszalontán jobbikos országgyűlési képviselők részvételével.

BAMA

Hejőszalontán a Jobbik kezdett demnostráció szervezésébe miután kedden egy 50 éves helybéli asszonyt otthonában megöltek. A "demonstráció a cigányterror ellen" elnevezésű szervezkedés hírére az Amnesty International levélben arra kérte a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot a Borsod megyei faluban. A héten egy közösségi oldalon civilek azt tervezték, hogy élőláncot alkotva megpróbálják megóvni a hejőszalontai romákat a rasszista erőszaktól.

A Jobbik demonstrációjával egy időben az Amnesty International és a civilek is megjelentek Hejőszalontán szombaton este. A faluban mindkét demonstráció elkezdődött, óriási a rendőri készültség.
 
Jogvédők tanácsára a hejőszalontaiak közül sokan inkább elhagyták otthonaikat szombat délután, nem sokkal a Jobbik által szervezett fáklyás felvonulás kezdete előtt. A helyiek és a jogvédő szervezetek aktivistái a település egy félreeső utcájában gyülekeznek, ahol zenés-táncos rendezvényt kezdődött. A jobbikos rendezvényen két-háromszáz fős tömeg gyűlt össze. A demonstráció útvonalán a rendőrök mindenkit igazoltattak.

Helyszíni tudósítás a boon.hu  jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!