Hírek

2011.02.18. 08:05

Újabb kereskedelmi rádió némul el örökre

Végleg elnémul a 96.4 Roxy Rádió február 26-án - olvasható a rádió közösségi oldalán.

(MTI)

A közösségi honlapon megosztott információk szerint a rádió 26-án egy bulival búcsúzik a hallgatóktól. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly decemberben azt közölte az MTI-vel, hogy a Roxy Rádió több éves elmaradással rendelkezik, összesen 91 millió 114 ezer forint díjtartozást halmozott fel. A Médiatanács november 10-én felmondta a rádió műsorszolgáltatási szerződését. A Roxy 2009-ben kétszer kapott részletfizetési kedvezményt, de egyik megállapodást sem teljesítette.Az MTI beszámolója szerint a médiahatóság a helyzet tisztázása érdekében több alkalommal személyes találkozóra is lehetőséget biztosított, de a rádió vezetői nem éltek az alkalommal.
Tavaly a Roxy Rádió ismét lehetőséget kapott arra, hogy részletekben fizesse ki tartozását, de ezt a megállapodást sem tartotta be - magyarázza az NMHH közleménye.A földfelszíni sugárzást 1999-ben megkezdő budapesti körzeti műsorszolgáltató többször cserélt gazdát. 2002-ben a felmérések szerint heti 500 ezer hallgatója volt, amellyel vezető pozíciót foglalt el a kereskedelmi rádiók piacán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!