Hírek

2011.02.14. 19:36

Bírósághoz fordul a melegfelvonulás szervezője

A rendőrség nem engedélyezte az idei melegfelvonulás, a szervezők bíróságon kérnek jogorvoslatot.

(MTI)

Bírósághoz fordul a melegfelvonulást szervező alapítvány, mert a rendőrség nem engedélyezte az idei rendezvényt - mondta Sánta Mária, a felvonulás egyik szervezője hétfőn az MTI-nek.

A Szivárvány Misszió Alapítvány (SZMA) által szervezett rendezvényen a résztvevők a tervek szerint június 18-án a Hősök terétől az Andrássy úton át az Alkotmány utca végéig vonultak volna.
Sánta Mária hangsúlyozta: nem kívánják megváltoztatni az eredeti útvonalat, ezért inkább bírósághoz fordulnak. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Tavaly július 10-én tartották a meleg méltóság menete elnevezésű felvonulást. A menet a Hősök terétől indulva az Andrássy úton haladt, és a tervezettnél hamarabb, az Oktogon helyett a Csengery utcánál fordult meg, mert az Oktogonnál ellentüntetők gyülekeztek, akik gyalázták a felvonulókat, de komolyabb rendbontásra nem került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!