Hírek

2011.01.24. 11:23

Egy konszernnél a világ lakosságának tizede

A Telefonica spanyol távközlési cég és kínai partnere, a China Unicom megegyeztek arról, hogy kibővítik szövetségüket, és mindkét cég további 500 millió dollárt fektet a másikba.

BBC News - Világgazdaság Online

Az új befektetéseknek köszönhetően a Telefonica 9,7 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a kínai partnerében, míg a China Unicom tulajdoni részesedése 1,4 százalékos lesz a spanyol cégben. A megállapodás eredményeként a China Unicom egy szavazatot kap a Telefonica igazgatótanácsában – jelenti a BBC.

2005-ben fifty-fifty alapon lépett szövetségre egymással a spanyol és a kínai vállalat, 1 milliárd dolláros befektetéssel. Az ügyfelek együttes száma jelenleg 590 millió, ami a világ lakosságának 10 százalékának felel meg.

A spanyol Telefonica gyorsan növekvő piacokra szeretne lépni, ehhez megfelelő partner a China Unicom. A vállalat egyébként latin-Amerikában is igyekszik terjeszkedni, a múlt évben ennek jegyében vásárolta meg a brazil Vivót, amely az ország legnagyobb telefonszolgáltatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!