Hírek

2010.12.07. 12:26

Elstartolt a Google könyváruház: hárommillió példány ingyen

Tizennyolc hónappal a hangzatos bejelentés után elindult a Google online könyváruháza, a keresőóriás az Apple és az Amazon dominanciáját szeretné megtörni.

FT - Világgazdaság Online

A Google közleménye szerint több száz ezer könyv érhető el a társaság nemrég elindított online áruházában az Egyesült Államokban, az árak pedig versenyképesek.

Továbbá csaknem hárommillió példányhoz ingyenesen juthatnak hozzá elektronikusan, egyebek mellett olyan klasszikusokhoz, mint a Frankeinstein. Az áruház jövőre nyit Európában és Ázsiában.

A hat legnagyobb amerikai könyvkiadó, mint például a Random House is feliratkozott a Google online áruházára, amely az Apple üzletében – az iBookstore-ban - például nem vett részt. Független forgalmazók ugyancsak feltölthetik termékeiket.

A Google 35 ezer kiadótól 15 millió könyvet digitalizált, amikor elindította a Google Books szolgáltatását. Akkor több szerző és kiadó perelte be a társaságot a művek – ugyan csak részleges – nyilvánosságra hozataláért. Az ítélet máig nem született meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!