Hírek

2010.11.06. 10:22

Felsőoktatási jelentkezés november 15-ig

November 15-éig nyújthatják be felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelmüket azok, akik 2011. februárban szeretnék megkezdeni vagy folytatni egyetemi, főiskolai tanulmányaikat. A kérelmeket a hagyományos eljárás mellett interneten is be lehet adni.

Magyar Nemzet

Az Educatio kft. tájékoztatása szerint a hagyományos, papíralapú jelentkezési mód mellett egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb út is rendelkezésre áll: az e-felvételi, amely a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapjáról, a www.felvi.hu oldalról érhető el. Az elektronikus jelentkezést a honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen pedig különböző súgók, legördülő listák, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében. A rendszer nem engedi a hibás űrlapkitöltést – erről azonnali üzenetet kap a felhasználó –, így a hiánypótlás is elkerülhető - írja a Magyar Nemzet.

A pontszámításhoz szükséges, illetve a felsőoktatási intézmények által kért különböző dokumentummásolatok (például a középiskolai bizonyítvány, az érettségi bizonyítvány másolata, felsőfokú végzettség esetén az oklevél és a leckekönyv másolata, többletpontra jogosító igazolások) is feltölthetők az e-felvételi felületén keresztül. Szintén előnynek tartják a szakemberek, hogy a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határidejének lejártáig, november 15-éig tetszés szerint javíthatók, módosíthatók az adatok, anélkül, hogy újabb felsőoktatási felvételi jelentkezési lapot kellene kitölteni és postázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!