Hírek

2010.10.02. 11:31

Népszava: Szűkülhet az egészségügyi ellátások köre

A kormány a közigazgatási rendszerreformmal együtt átalakítaná az egészségügyi ellátórendszert, a finanszírozási anomáliákat pedig a társadalombiztosítási rend újraszabásával orvosolná, a tervek szerint az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által fedezett ellátások köre szűkülne - írta a Népszava szombaton kormány közeli forrásokra hivatkozva.

MTI

A lap szerint egy kész javaslatcsomag vár a kabinet áldására. Ebben szerepel, hogy a tb-járulékból fedezett ellátások köre szűkülne, így az Egészségbiztosítási Alap gyógyító-megelőző kiadásai csökkenhetnének.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiegészítő biztosítók/biztosítások lépnének a színre, és pluszjárulékok, -befizetések fejében végeznének el olyan kezeléseket, melyeket eddig minden tb-fizető természetszerűen megkapott.
 
A Népszava szerint ezt támasztja alá az is, hogy Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes elnöke néhány hete egy konferencián közölte: felülvizsgálatra szorul a kötelező általános egészségbiztosítás szolgáltatási tartalma. A politikus azt is elmondta, hogy a kormány újra meghatározná, mi jár a befizetett tb fejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!