Hírek

2010.07.18. 12:01

Nem számít kamatváltozásra a piac

Hétfőn sem változtat az április vége óta érvényes 5,25 százalékos alapkamaton a monetáris tanács az elemzők szerint, többségük ebben az évben már csak egy 0,25 százalékos kamatcsökkentést vár.

MTI Eco

Egyöntetűen az 5,25 százalékos alapkamat változatlanul hagyását várja a Magyar Nemzeti Bank hétfői kamatdöntő ülésétől a city elemzői közössége. Az MTI londoni tudósítójának a további lehetséges kamatpályáról adott nyilatkozataikban azonban már eltérő előrejelzéseket adtak: a többségi vélemény az, hogy a piaci kondíciók romlása miatt véget ért a magyar jegybank enyhítési ciklusa, egyes szakértők ugyanakkor nem tartanak kizártnak még egy kamatcsökkentést.

Erre az évre 4,8 százalékos, a jövő évre 3,1 százalékos átlagos inflációt várnak a szakértők, akik úgy vélik, hogy 2012-ben már a jegybank által kitűzött 3 százalékos cél alá, 2,8 százalékra süllyedhetnek a fogyasztói árak.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!