Hírek

2010.05.10. 09:27

Célegyenesben a kormányváltás

A tárcák többsége már felkészült a kormányváltásra; saját helyzetjelentésüket a kormány összegző – és az ígéretek szerint az elmúlt húsz év legteljesebb körű – jegyzőkönyvével együtt a hét második felében, még a parlament pénteki, alakuló ülése előtt nyilvánosságra hozzák – írja a Népszava.

MTI

Szollár Domokos kormányszóvivő szerint "célegyenesbe fordultak" az átadás-átvétel előkészítésével, és már csak az a kérdés, lesz-e, s ha igen, milyen formában hivatalos ceremónia a leköszönő Bajnai- kabinet és a hivatalba lépő Orbán-kormány között.

A minisztériumok többsége már elkészült a maga feladatával: külön-külön jelentésekben számolnak be a saját, illetve az általuk felügyelt szervek teljes gazdasági-pénzügyi helyzetéről, az aktuális ügyekről, a szakmapolitikai, valamint az uniós tagsággal kapcsolatos feladatokról.

A jelentések kitérnek a minisztériumok hatáskörébe tartozó uniós források felhasználására, a kiemelt projektek, a társfinanszírozások aktuális állására, a belső ellenőrzésekre, a folyamatban lévő peres ügyekre, a tulajdonosi határozatokra és a jogszabály-előkészítési feladatokra is. Mellékelik a minisztériumok hatályos vállalkozási és megbízási szerződéseinek listáját is.

A tárcavezetők és a felügyelt szervek vezetői pedig teljességi nyilatkozatot írnak alá arról, hogy a dokumentumokból nem maradt ki adat. A lap információi szerint a minisztériumok a dokumentációt a hét második felében saját honlapjukon közlik, ezzel egy időben pedig a kormány valamely központi internetes felületen teljes körűen, ezeket összegyűjtve, egyben is elérhetővé teszi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!