Hírek

2010.05.07. 05:00

A magyarok adótudatossága nulla - Tanítsuk a társadalmat

Ha az emberek megértenék, mire is fordítja az állam a tőlük elvett pénzt, és azt helyénvalónak is tartanák mind a mértékét, mind a felhasználás módját tekintve, akkor elfogadnák azt a játékszabályt, hogy a megtermelt pénznek egy részét közfeladatok ellátására át kell adni az államnak.

Lakatos István

Még a gazdasági válság 2008. októberi beköszönte előtt elkezdődött egy olyan szellemi párbaj Lakatos Péter barátom, a Videoton társ-vezérigazgatója és énköztem, melyben azt próbáltuk elemezni, minek is kellene történnie Magyarországon ahhoz, hogy megálljon az a lecsúszási folyamat, amely az ország gazdasági teljesítményét jellemezte már abban az időben is. Újra meg újra számba vettük, milyen sok mutatóban vagyunk egyre inkább lemaradva környezetünktől, és csak keseregtünk, miért tud folyamatosan győzedelmeskedni a populizmus és a demagógia a racionalitás felett.

A helyzet mára tényleg tragikus, de nem abban az értelemben és azon okok miatt, mint amit a politikusok próbálnak sulykolni. Mivel fordulóponthoz érkeztünk el a kormányváltás kapcsán, magától adódott a feladat: megfogalmazni, mit is várunk el a kormánytól a napi feladatainak elvégzésén túlmutatóan, hogy gyerekeink már egy sikeres Magyarországon állhassanak munkába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!