Hírek

2010.04.28. 15:30

OTP: alacsonyabb törlesztőrészlet - Hitelkamat-csökkentés

A meglévő hitelállományt érintő újabb hitelkamat-csökkentésről döntött az OTP Bank, amelynek hatását a törlesztőrészletekben június 1-jétől érzékelhetik az ügyfelek, a termékkör és a mérték vonatkozásában is differenciált kamatcsökkentés az érintett ügyfélkör számára 3 milliárd forint tehercsökkenést eredményez éves szinten - tájékoztatta az MTI-t Kovács Antal, a bank vezérigazgató-helyettese.

MTI eco

A szakember elmondta: a jelenlegi makrogazdasági és versenykörnyezet tette lehetővé a 0,15 és 3 százalékpont közötti kamatvágást. A változtatás eltérő mértékű az egyes forint, euró és svájci frank alapú fogyasztási, valamint lakás-, illetve jelzálog típusú hitelek meglévő állományát tekintve. Az OTP Bank a hitelkamat-csökkentéssel a válság előtti szinthez kívánja közelíteni a kamatokat, amelyek egyes termékeknél el is érik azt.

A bank a döntésnél egyebek mellett mérlegelte a jegybanki alapkamat alakulásának, a forrásköltségek mérséklődésének és a finanszírozási kockázat csökkenésének folyamatát és a kapcsolódó prognózisokat. Továbbá a forint erősödése által - a keresztárfolyamok változása miatt - kevésbé érintett svájci frank alapú kölcsönök kamatának csökkentésénél figyelembe vette a törlesztőképesség erősítésének az ügyfelekre és a bank működésére gyakorolt pozitív hatását - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!