Hírek

2010.04.12. 14:12

Orbán a Gárdáról: Ruházati kérdésekkel nem foglalkozom

Száz napokban nem lehet gondolkodni, hiszen az ország nyolc éve várja, hogy tisztességes vezetői legyenek – szögezte le Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóján.

Világgazdaság Online

A Times tudósítója emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor a közelmúltban a Magyar Gárdával kapcsolatban úgy nyilatkozott: a szélsőjobb megfékezésére pár pofon elég. Ennek ellenére a Jobbik támogatottságra radikálisan megnőtt az elmúlt hónapokban.

Orbán Viktor a Magyar Gárdával kapcsolatban úgy reagált: ruházati kérdésekről nem kíván nyilatkozni. A Fidesz elnöke hozzátette: a szélsőjobb kérdését európai kontextusban kell nézni. Eszerint a választás kimenetele azt jelzi, hogy az ország megvédte a demokratikus rendszert. Az EU államait tekintve a tendencia megszokott. Ez nem jelenti azt, hogy a szélsőjobb sikere öröm, ugyanakkor minél erősebb lesz a kormány, annál jobban gyengül majd a szélsőjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!