Hírek

2010.04.29. 10:33

Matolcsy: Idegesítő, hogy az IMF az előző kormány foglya

Matolcsy György a Heti Válasznak adott interjújában leszögezte: zavaró, hogy a Nemzetközi Valutalap (IMF) ilyen mértékben hisz az előző kabinet által közölt költségvetési adatoknak.

Heti Válasz

A Fidesz gazdaságpolitikusa a Heti Válasznak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy az IMF-en kívül mindenki tudja, hogy az előirányzott, 3,8 százalékos hiánycél nem tartható - olvasható a Bloomberg szemléjében.

Matolcsy úgy vélekedett, hogy ha a Nemzetközi Valutaalap sejti is ezt, nem beszél róla az új kormány megalakulásáig. Matolcsy megfogalmazása szerint a szervezet a korábbi kabinet által közölt adatok fogja.

Matolcsy György arról is beszélt, hogy már az idén is lesz adócsökkentés, majd 2011. január 1-jén életbe lép az új, immár családi adózásra épülő rendszer. A gazdasági miniszteri poszt várományosa szerint bűnös felelősség terheli a jegybank vezetését és a Gyurcsány-Bajnai-kormányt azért, hogy tétlenül nézte a devizahitelek elszabadulását.

Matolcsy György közölte: a gazdaságpolitikai fordulatnak két szakasza lesz. Az első azonnal megindul a kormányváltással, az új kormányszerkezet kialakításával. Meghatározó döntéseket csak gyors, de alapos leltár után szabad hozni, amiből látni fogják, hogy az év közepén milyen azonnali változtatásokra lesz szükség, és lehetőség az adórendszerben, a bürokrácia leépítésében, a növekedés beindítására és a gazdasági versenyképesség megerősítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!