Hírek

2010.04.22. 14:42

Másodfokon folytatódik a Kulcsár-per

Iratismertetéssel kezdődött Kulcsár Attila és társainak sokmilliárdos sikkasztás vádjával indult büntetőpere a Fővárosi Ítélőtáblán másodfokon. A büntetőper megindulását jelentős sajtóérdeklődés kísérte.

MTI

A bíróság április 27-re, 29-re és május 6-ra tűzte ki a további tárgyalásokat. A sokmilliárdos sikkasztási ügyben nem jogerősen Kulcsárt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték és előzetes letartóztatásba helyezték. A 24 vádlott közül akkor összesen heten kaptak nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést, vagyonelkobzást pedig nyolc vádlottra szabott ki a bíróság összesen mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

A másodrendű vádlott, Kerék Csaba ügyvédjének kérésére Kulcsár Attilának több mint fél évtizede, az eljárás kezdetén tett nyomozati vallomásait, illetve az emlékezetes, videón is rögzített ügyészségi vallomására a másodrendű vádlott ügyvédje által tett terjedelmes észrevételt ismertette a bíróság órákon keresztül.
 
Ezután Kerék Csaba védője az elsőfokú bíróság által a vádak alól korábban nem jogerősen felmentett egykori K and H Bank elnök, Rejtő E. Tibor ügyészségi vallomásának ismertetését is kérte. Erről ugyan se a védőnek, se a bíróságnak nincs tudomása, de az ügyvéd szerint "életszerűtlen", hogy erre ne került volna sor korábban az eljárás során. A védő kérte, hogy a tábla ez ügyben keresse meg a Fővárosi Főügyészséget.
 
A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008. nyarán hirdette ki elsőfokú ítéletét, melyet azonban a vád és a védelem egyaránt megalapozatlannak tart és annak hatályon kívül helyezését, illetve új elsőfokú eljárás elrendelését indítványozta a másodfokú bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!