Hírek

2010.04.09. 13:10

Londoni elemzők: 255-ig erősödhet a forint a választás után

Tovább csökkenő jegybanki alapkamatra, de ezzel együtt is az eddig vártnál erősebb forintra számítanak a magyarországi választásokat követő egy évben londoni feltörekvő piaci elemzők.

MTI Eco

Szerintük a Fidesz-kormány el fogja nyeri a Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatását egy új stabilizációs programhoz, és ez csökkenteni fogja a magyar befektetési konstrukciókat terhelő kockázati felárakat.
 
A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni befektetési részlege pénteken kiadott - teljes egészében a választások után várható magyarországi gazdasági fejleményeknek szentelt - felzárkózó piaci helyzetértékelésében közölte: 3, 6 és 12 havi távlatban most 265, 265 és 255 forintos euróárfolyamot vár az eddigi előrejelzésekben szereplő 270, 275 és 275 forintos árfolyamok helyett.

A GS londoni elemzői ezzel együtt 5,50 százalékról 5,00 százalékra módosították az idei jegybanki kamatmélypontra adott prognózisukat, emellett - a még folytatódó recessziót valószínűsítő konszenzussal szemben - már az idei év egészére is valamelyes - 0,1 százalék körüli - gazdasági növekedést jósolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!