Hírek

2010.04.08. 10:31

Gallup: a Jobbik fut be a második helyre

A Gallup számításai szerint is négypárti lesz az új Országgyűlés.

Világgazdaság Online

A Fidesz a listás szavazatok 59 százalékára számíthat, a Jobbik 17 százalékot kaphat, míg az MSZP-re 16 százaléknyian szavazhatnak majd - derül ki a Gallup számításából, amit a közvéleménykutató a leginkább valószínűsíthető listás szavazati arány alapján állított össze.

Eszerint az MDF 3 százalékot szerez, vagyis nem jut be az új Országgyűlésbe. Az LMP ezzel szemben elérheti a parlamentbe jutást jelentő 5 százalékos küszöböt (a modell alapján várható szavazati arány 5,4 százalék).

A bejutásra esélyes pártok közül az LMP tábora a viszonylag legkevésbé mozgósított: a Jobbik szavazók körében a legmagasabb az „egészen biztosan” résztvevők aránya (86 százalék), ami 9 százalékponttal magasabb, mint az LMP lehetséges szavazói körében (77 százalék). Az MDF helyzetét tovább nehezíti a minden más pártnál alacsonyabb választói elkötelezettség - áll a Gallup elemzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!