Hírek

2010.04.26. 09:43

Fellegi ki-, Stumpf beszállt, majd a cég bevásárolt az RTL-be

Az Infocenter.hu Zrt. 2010. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka, közölte az Infocenter hétfőn az MTI-vel.

MTI Eco

Az adás-vétel tárgya még az IKO Műsorgyártó Kft, a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával válik véglegessé.

Nyerges Zsolt az Infocenter.hu vezérigazgatója és főrészvényese a szerződés aláírása után örömét fejezte ki, hogy az Infocenter.hu részese lehet "a legnagyobb magyar televízió sikereinek".

Az IKO Média Holding 3 tagot delegálhat az M-RTL 10 tagú Igazgatóságába . Így a jövőben csatlakozik az Igazgatósághoz Nyerges Zsolt és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. Igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy az új tulajdonosokat segítendő, vegyen részt az adás-vételben érintett másik három kft irányításában is.

Mint ismert, április 22-én Fellegi Tamás, az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. többségi tulajdonosa értékesítette a vállalatban meglévő teljes tulajdonrészét. Sajtóértesülések szerint Fellegi Tamásra fontos kormányzati szerep vár.
 
Az Infocenter.hu Zrt. összesen 52 százalékos új tulajdonosai: Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István , a Századvég Alapítvány elnöke. A tranzakció során a dán DEFAP kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó pénzügyi csoport tulajdonrésze változatlan - 48 százalék - maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!