Hírek

2010.04.12. 07:21

A választók megbüntették a szocialistákat a korrupcióért

Radikális jobbratolódásról, a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelméről beszéltek vasárnap késő esti híradásaikban a német közszolgálati televíziók. Mind a ZDF, mind az ARD budapesti tudósításában kiemelte, hogy a parlamentbe ezúttal először bejutott a "szélsőjobboldali" Jobbik pártja is - tudósít az InfoRádió

InfoRádió

A ZDF televízió budapesti beszámolójában a választások politikai kihatásait igyekezett elemezni. A televízió tudósítója emlékeztetett arra, hogy csaknem 2 és fél millió magyar él a szomszédos Szlovákiában, Romániában és Szerbiában.

A Magyarországhoz hasonlóan európai uniós tagállam Szlovákiával és Romániával állandóan voltak viták a magyar kisebbséggel kapcsolatban - fogalmazott a tudósító, aki utalt arra is, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a választási kampány során kilátásba helyezte annak megvizsgálását, hogy magyar útlevelet ajánlanak fel a szomszédos országokban élő magyaroknak. Mindez rendkívül szokatlannak számít az Európai Unióban, és aligha vált ki lelkesedést - hangoztatta a tudósító.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!