Hírek

2010.04.07. 14:40

A piac leginkább a kétharmados Fidesz-győzelemnek örülne

A lehetséges magyarországi választási eredmények közül nem a Fidesz kétharmados többsége a legvalószínűbb, de a piac leginkább ennek örülne - áll londoni elemzők szerdán megjelent legújabb esélylatolgatásában.

MTI Eco

A JP Morgan bankcsoport londoni elemző részlege három forgatókönyvet vázolt fel befektetőknek kiadott szerdai helyzetértékelésében.

A ház citybeli elemzői szerint a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a Fidesz egyszerű parlamenti többséggel alakíthat kormányt a választások után; a JP Morgan ennek a változatnak 60 százalékos esélyt ad. A cég szerint e választási kimenetel piaci reakciója valószínűleg "semleges, vagy enyhén pozitív" lenne.

A kétharmados Fidesz-többség esélyét a JP Morgan londoni részlegénél 30 százalékosra teszik, megjegyezve, hogy ennek piaci reakciója egyértelműen pozitív lenne.

A cég szerdai elemzése szerint 10 százalék annak a valószínűsége, hogy a Fidesz nem szerez egyértelmű többséget; ezt negatív piaci reakció követné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!