Hírek

2010.02.17. 13:09

Zuschlag nem maffiózó - Legálisnak gondolták az elnökök

„Zuschlag János bűncselekményt követett el, de nem maffiózó” – jelentette ki közel egy órás védőbeszédében Kovács M. Gábor, Zuschlag ügyvédje a per szerdai tárgyalásán.

BAON

„Zuschlag János nem hozott létre bűnszervezetet, a vádlottak között nem volt összehangolt együttműködés, hiszen alig ismerték egymást. Az ügyészség védencem büntetésére vonatkozóan megdöbbentősen súlyos indítványt tett” – hangsúlyozta védőbeszédében Kovács M. Gábor.

Zuschlag védője elmondta: megítélése szerint a politikai pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek finanszírozásának jogi szabályozása máig rendezetlen, és amíg ez így marad, mindig lesznek ilyen ügyek. Védence pedig csak azt a módszert használta, amit mindkét politikai oldal is alkalmazott - számol be a tárgyalásról a BAON.

A védő többek között elmondta: az egyesületi elnökök nem voltak szoros kapcsolatban, lényegében alig ismerték egymást, nem egyeztettek, és azt hitték, hogy legális dolgokban vesznek részt. Kovács M. Gábor szerint a vádlottak a külvilág felé sem léptek fel egységesen (ez is a bűnszervezet egyik ismérve).

– A védekezés esetleges szervezettsége nem jelenti az elkövetés szervezettségét – hangsúlyozta Zuschlag védője. Kijelentette: a vádlottak nem egy összehangolt szervezet tagjaként tekintettek magukra, nem volt közöttük maffiajellegű együttműködés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!