Hírek

2010.02.23. 07:06

Vona egyre népszerűbb, megelőzi Bokrost is

A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktor megítélése a legkedvezőbb. Népszerűségi indexe a második a rangsorban. Navracsics Tibor rokonszenvesebbé vált, Demszky Gábor visszaesett a rangsor utolsó előtti helyére. Népszerű politikus továbbra sincs, az élen álló Sólyom László pontszáma sem éri el az ötvenes, semleges értéket.

Népszabadság

A választási kampány eddig nem rendezte át a politikusok népszerűségi rangsorát - idézi a Szonda Ipsost a Népszabadság.

Mind a Fidesz, mind az MSZP támogatóinak majdhogynem egységes és osztatlan álláspontja van vele Orbán Vikotrral kapcsolatban. Az ellenzéki párt szavazói 81, a kormánypártiak 12 pontra értékelik.

Ugyanakkor az tény, hogy az évértékelő beszéd és az azt követő nyilatkozatok a szocialistákra hatottak, körükben 8 ponttal lett kisebb a népszerűségi mutatója. Ez a legnagyobb pontszámváltozás az elmúlt egy hónapban, más politikusok semmilyen körben nem nyertek és nem veszítettek ilyen mértékben.

Mesterházy Attila 2-3 pontot javított sajátjai, a bizonytalan választópolgárok és a kisebb pártok támogatói körében, ugyanennyit veszített a Fidesz táborától. Az MSZP kormányfőjelöltje összességében 30 pontot ér el, s ezzel a ranglista első felében található.

Ugyanezt a pontszámot éri el Vona Gábor s alig marad le Bokros Lajos (28 pont). Vona egyre nagyobb szimpátiát élvez a Jobbikosok körében, most 77 pontos. E magas rokonszenvindex jelzi, hogy a nemzeti radikális párt elnöke szinte ugyanakkora összetartó erővel rendelkezik, mint Orbán a Fidesznél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!