Hírek

2010.02.02. 10:30

Válság: Hagyó Miklósnak csak egy Trabantra futja

Minden parlamenti képviselő határidőre, azaz éjfélig leadta vagyonnyilatkozatát, amely nyilvános, megtekinthető az országgyűlés honlapján.

MR1 - Kossuth Rádió - Világgazdaság Online

Minden parlamenti képviselő határidőre, azaz éjfélig leadta vagyonnyilatkozatát, amely nyilvános, megtekinthető az országgyűlés honlapján - adta hírül az MR1 - Kossuth Rádió.

A vagyonnyilatkozatok igazán tanulságos olvasmányok: az éppen a BKV-s botrányok keresztüzébe került Hagyó Miklósnak mindössze egy Trabantra futja, igaz, több nagyértékű ingatlannal rendelkezik a 12. kerületben és vidéken is.

A dokumentumok alapján tavaly nem változott jelentősen a pártelnökök vagyoni helyzete. Lendvai Ildikó MSZP-elnöknek egy 104 négyzetméteres V. kerületi lakása van. Autója nincs. Képviselői munkáján kívül a pártelnökiért kap pénzt: havi bruttó jövedelme 280 ezer forint. Az MSZP elnökének semmilyen gazdasági társaságban nincs érdekeltsége.

Orbán Viktor továbbra is felerészben tulajdonosa a feleségével közösen vásárolt XII. kerületi háznak. A Fidesz elnöke képviselői munkájáért a törvényben előírt díjat kapja, ám összeget nem tüntetett fel. Pártelnöki munkájáért a Fidesztől 2009-ben is havi bruttó 402 ezer forintot kapott Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!