Hírek

2010.02.12. 07:30

Színjáték BKV-ügyben - A címlapok adták a kegyelemdöfést

Nehezen képzelhető el, hogy a végkielégítések ügye a BKV-t vagy az állami szférát ismerőket különösebben meglepte volna. A nyilvánosság előtt politikai színjáték zajlik: megpróbálják elhitetni, hogy eddig senki nem tudott semmiről.

Vég Márton

Korábban nem firtatta egyetlen párt sem a munkaszerződéseket. Most pedig miért csak a BKV-nál, amikor feltételezhető: az állami és önkormányzati cégek százainál régóta hasonló lehet a szerződéskötési technika?

Már 12 embert gyanúsítanak a BKV-nál elkövetett visszaélésekkel, és közülük hatan vannak előzetes letartóztatásban. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója hétfőn jelentette be, csaknem harminc újabb szerződésnél találtak szabálytalanságokat. Elmondása szerint a cégnél eddig csaknem 3-3,5 milliárd forintos kárt okoztak a végkielégítések és szerződések.

Annál a BKV-nál, amely a fővárosnak nem csak a legnagyobb cége, a legnagyobb problémája is. Az elmúlt húsz év legjelentősebb várospolitikai vitái mindig a BKV finanszírozása és fejlesztése körül forogtak. A folyamatos pénzügyi problémákkal küszködő vállalatnál húsz éven át politikai alkuk döntöttek arról, mennyi pénzt kap a cég a mindenkori kormánytól. A szolgáltatás színvonala nem javult, a jegyárak emelkedése kellően aláásta a társaság hírnevét. Az állandó „fekete címlap” megadta a kegyelemdöfést

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!