Hírek

2010.02.02. 14:54

Ötszázezer forint pénzbüntetésre ítélték Budaházy Györgyöt

Ötszázezer forint pénzbüntetésre ítélték Budaházy Györgyöt a budapesti Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálása miatt indult büntetőperben kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

MTI

 A harmadrendű vádlott ugyanennyi pénzbüntetést kapott, a bíróság szerint mindketten bűnösek jelentős kárt okozó rongálásban, amelyet társtettesként követtek el. A hallgatóság bekiabálással zavarta az ítélet indoklását. Ezalatt a büntetés-végrehajtás őrei kivezették a tárgyalóteremből Budaházyt.

Miután a tömeg elénekelte a Himnuszt, pfujolni kezdett és a bírónőnek azt kiabálta: "hazaáruló". A rendőrök sorfalat vontak a bíró köré, hogy megvédjék, amíg a hallgatóság elhagyta a tárgyalótermet.
 

Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért. A tévészékház három évvel ezelőtti ostromának éjszakáján történt cselekmény ügyében megvádolt - és más súlyos bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő - Budaházyt a büntetés-végrehajtás kommandósai vigyázták.
 
A tárgyalás közben, amely a tervezettnél egy órával később, a nagy számú hallgatóság miatt egy tágasabb tárgyalóteremben kezdődött meg, a hallgatóság tagjai közül többen többször szidalmazták a bírónőt, és amikor megérkezett a bilincsben Budaházy György, a tömeg a nevét skandálta és felállva tapsolta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!