Hírek

2010.02.10. 13:35

Orbán halálát kívánta a Facebookon egy MSZP-s jelölt

A Fidesz azt követeli az MSZP-től, hogy ne jelölje képviselőnek Oroszvári Pétert, a Societas elnökhelyettesét a parlamenti választásokon, miután a politikus Orbán Viktor halálával ironizált a Facebookon.

Forrás: Index

Tavaly elhunyt hírességek sorába kívánta a Facebookon Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, a párt miniszterelnök-jelöltjét Oroszvári Péter, a Societas, az MSZP ifjúsági szervezetének elnökhelyettese – írja az Index. Az esetről egyébként szerdai sajtótájékoztatóján Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Fidelitas elnöke tájékoztatta a nyilvánosságot.

„Mennyei Atyám! Miután az elmúlt esztendőben kedvenc zenészemet, Michael Jacksont, kedvenc színészemet, Patrick Swayzet, kedvenc színésznőmet, Farrah Fawcettet és kedvenc írómat, Mario Benedettit magadhoz vetted, szeretném tudatni Veled, hogy kedvenc politikusom Orbán Viktor, és már február közepe van!!!” – idézi a lap a politikus posztját. Oroszvári egyébként a szocialisták országos listájának 83. helyén szerepel, illetve Vas megye 5. számú választókörzetének egyéni jelöltje.

Ágh Péter megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy egy MSZP-s jelölt nyilvánosan Orbán Viktor halálát kívánja, szerinte ez nem pusztán vicc, ez egy súlyos kijelentés. A szocialista képviselő közleményben reagált, egy szólást idézett: „a diktatúra ott kezdődik, ahol a rendszerből eltűnik a humorérzék”, majd hozzátette, a facebookos bejegyzésben olvasható szöveg szerinte emailben terjed, afféle városi vándorvicc.

A Fidesz követeli, hogy a politikus kérjen bocsánatot, a szocialisták határolódjanak el Oroszváritól, és léptessék vissza egyéniben és az országos listáról is. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője az Index kérdésére azt mondta, hogy a pártban nem született semmiféle olyan döntés, ami Oroszvári visszaléptetéséről szólna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!