Hírek

2010.02.10. 11:31

Megbénulhat a közlekedés a Nyugat-Dunántúlon

Szerdától hazánk időjárását egy mediterrán ciklon határozza meg, az ország nagy részén jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, nyugaton komoly havazás várható, hófúvással, míg keleten inkább havas eső, eső hullhat.

köpönyeg.hu

Ma erősen felhős, vagy borult lesz az ég eleinte nyugaton lehet hószállingózás, majd a késő délutáni, esti óráktól délnyugat felől intenzív havazás kezdődik, délkeleten ónos eső, havas eső, eső is lehet. A délnyugati megyékben 10cm körüli friss hó hullhat! Az északkeleti szél délutántól fokozatosan megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat, ezért a nyugat-dunántúli tájakon hófúvással kell számolni! A csúcshőmérséklet 0 fok körül alakul. A Dunántúlon délutántól egyre többfelé téli útviszonyokra készülhetünk, óvatosan közlekedjünk! - áll a köpönyeg.hu előrejelzésében.

Csütörtökön borult idő várható, a Dunántúlon sokfelé ismétlődő havazással és az erős, olykor viharos északi szél miatt hófúvásokkal; ezzel szemben keleten továbbra is eső, havas eső lehet a jellemző csapadékforma. A Dunántúlon újabb 5-10cm friss hóréteg várható, a szél akár félméteres buckákat is építhet! Sokfelé megbénulhat a közlekedés, csak az induljon nyugaton útnak, akinek feltétlenül muszáj! A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, nyugaton fagyni fog. Keleten is maximum +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk majd a délutáni órákban.

Pénteken folytatódik a csapadékos, mozgalmas időjárás, eleinte főleg a középső országrészben, később főleg északon várható havazás, újabb 5-10cm-nyi friss hó rakódik a meglévőre. A szél továbbra is erős, főleg a Kisalföldön és a Bakony térségében viharos lehet, így komoly hófúvások lehetnek, a térségben továbbra sem lesz ajánlott útnak indulni. Keleten esőre lehet számítani.

Szombaton átmenetileg száraz lesz az idő (főleg délnyugaton bújhat elő a nap), de vasárnaptól keleten, majd egyre többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!