Hírek

2010.02.15. 12:02

Hatalmas vonatbaleset Belgiumban

Többen meghaltak, amikor két egymással szembehaladó személyvonat összeütközött hétfőn reggel Brüsszeltől nem messze, az Hal nevű elővárosi pályaudvar közelében, Buizingennél - közölte a rendőrség.

MTI

Pontos információk még nincsenek, de a település polgármestere úgy értesült, hogy akár húszan is életüket veszthették. Szemtanúk szerint "mintegy húsz" mentőautó érkezett a helyszínre, illetve "tucatnyi embert" szállítottak kórházba. A könnyű sérülteket egy közeli sportcsarnokban részesítették orvosi ellátásban.

A Twitteren közölt fénykép tanúsága szerint egy harmadik szerelvény is érintett volt a rossz látási viszonyok között, sűrű havas esőben bekövetkezett balesetben, amelynek az okát egyelőre nem tisztázták.

Súlyosan megrongálódott a sínpár fölött húzódó nagyfeszültségű vezeték is. Emiatt szünetel a vasúti közlekedés Brüsszel és a belga fővárostól délnyugatra eső térség között, a Brüsszel-Mons, illetve a Brüsszel-Tournai vonalon. Nem járnak egyelőre szerelvények a Brüsszelt Párizzsal összekötő nagy sebességű (TGV) vasúti vonalon sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!