Hírek

2010.02.28. 18:16

Dubaji gyilkosság: elkábították az áldozatot

A dubaji rendőrség szerint megfojtása előtt elkábították a gyilkosai Mahmúd al-Mabhúhot, a Hamász radikális palesztin szervezet katonai parancsnokát.

MTI

Mabhúhot január 20-án ölték meg egy dubaji szállodai szobában, és a helyi rendőrség meg van róla győződve, hogy az izraeli titkosszolgálat végzett vele. A gyilkosok izombénító vegyszert használtak, hogy az ellenállásra utaló külsérelmi nyomok híján természetesnek tűnjék a halála - mondta vasárnap egy rendőrségi vezető.
 
A laboratóriumi vizsgálat szerint egy Suxamethonium, más néven Succinylcholin nevű gyógyszerrel éltek vissza, amely a sebészetben használatos. Az alkalmazott mennyiséget nem tudták megállapítani, mert a szer nehezen mutatható ki.
 
A dubaji rendőrség eddig 26 gyanúsítottat nevezett meg, azt állítva róluk, hogy ellopták 12 brit, hat ír, négy francia, három ausztrál és egy német állampolgár személyazonosságát, és az érintettek nevére kiállított valódi útleveleket felhasználva hajtották végre a gyilkosságot. Állítólag a rendőrség birtokában van az egyik gyilkos DNS-mintája és több más gyanúsított ujjlenyomata is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!