Hírek

2010.02.01. 18:41

Délutánig 367 képviselő adta le a vagyonnyilatkozatát

Hétfő délutánig 367 országgyűlési képviselő adta le a 2009-es vagyonnyilatkozatát a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságánál, ahol 14-et várnak még hétfő estig.

MTI

 A testület titkársága hétfő délután úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy összesen 381 vagyonnyilatkozatot várnak, mivel két képviselő elhunyt, Lengyel Zoltán lemondott, Toller László körzetében nem tudtak új képviselő választani, Horn Gyula pedig már tavaly sem adott le bevallást. A titkárság közölte azt is, hogy az egyéb közhatalmat gyakorló és magas közjogi tisztséget betöltő tisztségviselők már mind leadták a vagyonnyilatkozatukat.
 
Ide tartozik például a legfőbb ügyész és három helyettese, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke és alelnökei, a Monetáris Tanács többi tagja, valamint az MNB felügyelőbizottsága elnöke és tagjai.
 
Ugyancsak vagyonnyilatkozatot kellett tennie a Gazdasági Versenyhivatal elnökének, elnökhelyettesének és a Versenytanács tagjainak, a Közbeszerzési Tanács elnökének, alelnökének és tagjainak, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökének és tagjainak, valamint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tagjai.
 
A képviselők és a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozatai nyilvánosak: ezek keddtől tekinthetőek meg az Országgyűlés honlapján a képviselő, illetve a tisztségviselő neve alatt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!