Hírek

2010.02.05. 10:37

British Airways - Sírjanak vagy nevessenek?

A British Airways 50 millió fontos adózás előtt veszteséget jelentett 2009 utolsó negyedévében. Az adat a vártnál jobban alakult, nem úgy a tavaly decemberig tartó kilenc hónap eredménye.

BBC News - Világgazdaság Online

Az 50 millió fontos negyedéves veszteség az elemzők várakozásainál jobban alakult, tekintve, hogy 2008 azonos időszakában a cég még 120 millió fontot veszített. 2009 decemberéig viszont a légitársaság 342 millió fontra tornázta fel a veszteségét a korábbi 70 millió font helyett.

Willie Walsh vezérigazgató az eredményekkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy működési költségük 10,5 százalékkal csökkent, a cég saját bevallása szerint megfelelően alkalmazkodott a válsághelyzethez. A BA ebben az évben ugyan rekord veszteségre számít, de Walsh arra a számít, hogy a cég az átalakítások nyomán újra nyereséget termel majd - jelenti a BBC.

A légitársaság jelenleg 3,7 milliárd fonttal tartozik a nyugdíjalapnak és emellett hónapok óta harcban áll a dolgozókat képviselő Unite szakszervezettel a légi személyzet munkaszerződései kapcsán. A BA egyszer már jogi győzelmet aratott az érdekképviselet felett és így elkerülte a karácsonyi sztrájkot. A Unite azonban most újraszavaztatja a 12 ezer dolgozót a lehetséges munkabeszüntetésről, a szavazás eredménye február 22-re várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!