Hírek

2010.02.04. 11:52

Adócsalás: még nagyobb a tét

Az eddig emlegetett százmillió eurónál sokkal nagyobb bevételre tehet szert a német állam az 1500 svájci bankszámla-tulajdonos adatait tartalmazó CD megvásárlásával.

Világgazdaság Online

A Credit Suisse-től származó belső dokumentumokból a Süddeutsche Zeitung szerint az derül ki, hogy a zürichi székhelyű bank szinte kizárólag olyan német ügyfelekkel állt kapcsolatban, akik a hazai adófizetési kötelezettségeket megkerülve vitték ki pénzüket a szomszédos országba. Ez alapján a nyomozók arra következtetnek, hogy a német történelem egyik legnagyobb adócsalási botrányára derülhet fény a CD megvásárlása nyomán.

Az adathordozót 2,5 millió euróért kínálták fel a német kormánynak, és a Handelsblatt értesülése szerint a wuppertali adónyomozó hatóság hamarosan megkaphatja az engedélyt az ügylet lebonyolítására. Az ügy jogi megítélését illetően azonban továbbra is tart a vita a kormánykoalíción belül. A liberális FDP szakértői a jogállamiság szempontjából aggályosnak tartják lopott adatok nyomozati felhasználását, és a CDU illetékeseinek a véleménye is megoszlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!