Hírek

2010.02.09. 09:47

A Fidesz-kormány nem attól lesz jó, hogy az MSZP rossz volt

Orbán Viktor Fidesz-elnök jól tette, hogy elhatárolódott a szélsőségektől és kerülte a megosztó témákat, az viszont hiba volt, hogy a programjáról semmit nem mondott múlt heti beszédében.

Világgazdaság Online

Egy civilizált országban a választási kampány olyan, mint ha néhány hétre beiratkoznánk az egyetemre, ahol terítékre kerülnek a legfontosabb teendők - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bruck Gábor.

Ebből a megközelítésből a Fidesz elnökének évértékelő beszéde csak részben mondható jónak. Pozitívuma volt a hangulata: Orbán Viktor elhatárolódott a Jobbiktól - Bruck Gábor szerint ez egy demokratikus országban elengedhetetlen -, azt hangsúlyozta, hogy nemzeti kérdésekben kell gondolkodni és kerülte a megosztó kérdéseket.

A Fidesz elnökének ugyanakkor nem volt bátorsága ahhoz, hogy konkrétumokat mondjon például arról, melyek azok a legfontosabb teendők, amelyeket az első száz napban kell elvégezni. "Amíg ez nem történik meg, addig olyannak látom őt, mint Ikaroszt, aki nem elég erős szárnyakkal szállt feljebb és feljebb, és a végén a tengerbe zuhant" - mondta a kommunikációs szakember.

Bruck Gábor hozzátette: tévhitbe ringatják magukat az emberek akkor, amikor azt gondolják, hogy a Fidesz jól fogja az országot kormányozni, csak azért, mert az MSZP rosszul csinálta ezt. A politika dichotóm természetű, általában két ellentétes álláspont közül kell dönteni úgy, hogy nincs köztes megoldás; emiatt sokan követik el azt a logikai hibát, hogy azt hiszik: ha valami rossz, az ellentéte bizonyosan jó.

E gondolkodásmód hibás voltára azonban számos példa adódik, pusztán abból, hogy a nácizmus rossz, nem következik az, hogy a kommunizmus jó. Ugyanígy az MSZP rossz kormányzásából sem következik az, hogy a Fidesz jól fogja irányítani az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!