Hírek

2009.11.23. 12:47

Az ügyészséghez fordul Majtényi a Sláger és a Danubius ügyében

Majtényi László az ORTT november végén leköszönő elnöke az országos kereskedelmi rádiók - véleménye szerint - törvénysértő pályáztatása kapcsán törvényességi vizsgálatot és ügyészi intézkedést kezdeményezve már megkereste Kovács Tamás legfőbb ügyészt.

InfoRádió - Világgazdaság Online

Az ORTT elnökének megkeresése a médiatörvény és az ügyészségi törvény rendelkezéseire, valamint a legfőbb ügyész helyettesének korábbi 2006-os fellépésére hivatkozva kifejti, hogy ügyészi intézkedésnek van helye a törvénysértő módon megkötött szerződések ügyében - közölte az Inforádió.

A törvénysértő műsorszolgáltatási szerződéseket közigazgatási hatáskörben kellene az ORTT-nek azonnali hatállyal felmondania, ennek megtörténtéig pedig a médiahatóság törvénysértő mulasztásban van, és mivel az ügyészi törvényességi felügyelet kiterjed az ORTT-re, e mulasztás megszüntetése érdekében ügyészi intézkedésnek van helye.

Majtényi László korábban is elégedetlen volt az ORTT pártdelegáltjainak működésével, ezért október 29-én lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. A szakember már reggel meglebegtette lemondását a botrányos rádiófrekvencia-pályázat eredményhirdetése után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!