Hírek

2009.11.05. 10:38

A GM tízezer embert küld el az Opeltől

Egy nappal azután, hogy a General Motors bejelentette, mégsem adja el a Magnának az Opelt, a konszern közölte: tízezer alkalmazottat bocsát el európai gyáraiból.

BBC News - Világgazdaság Online

A General Motors a tervek szerint 3 milliárd eurós költséggel alakítja át az Opelt, az átszervezés része a mai közlés szerint egy tízezer fős leépítés.

Egyelőre nem tudni, mely gyárakat milyen módon érint az amerikai anyavállalat döntése, de a német szakszervezetek attól tartanak, hogy a négy ottani gyár közül négyet bezárhatnak - írja a BBC.

A Magnával kötendő megállapodásban egyébként szerepelt, hogy mind a négy németországi üzem folytatja működését. Az ottani szakszervezet a tegnapi döntés hírére azonnal közölte: időszakos munkabeszüntetésekkel fejezi ki tiltakozását.

Ami a Vauxhallt illeti, a GM vélhetően mindkét brit egységet megtartja és a szakszervezet bejelentése szerint mindent elkövet, hogy az "elkerülhetetlen" leépítések számát minimalizálja. A General Motors döntését a britek – a németekkel ellentétben – örömmel fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!