Hírek

2009.10.15. 16:50

Magyaráz az E.ON: miért emelt az áram árán?

Az E.ON Energiaszolgáltató azért kényszerült emelni az áram árát, mert megnövekedtek az árambeszerzési költségei. Az E.ON árrése változatlan, csak a beszerzési költségek növekedését hárítottuk tovább a fogyasztókra. A költségnövekedés oka a zöldenergiaként kötelezően átvett, sokkal drágább áram - áll a társaság közleményében.

Világgazdaság Online

Az a zöldenergia és hőerőművek által termelt áram, amit a szolgáltatónak meg kell vásárolnia, a piaci árnál átlagosan kétszer drágább.

A téli fogyasztási szokások és az általános fogyasztáscsökkenés miatt a beszerzési portfolióban nagyobb szerepet kap az ilyen típusú áram, ez növelte a beszerzési költségeket.

Az eltérő mértékű emelés oka, hogy minden szolgáltató árambeszerzési portfóliójában más súllyal szerepel a "zöldenergia", a kötelezően átvett áram (KÁT): van olyan szolgáltató, ahol ez az arány magasabb és van, ahol ez alacsonyabb.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!