Hírek

2009.10.30. 14:12

Lemaradóban Nagy-Britannia

Miután Japán, Kína, Német- és Franciaország után a múlt héten az Egyesült Államokról is bebizonyodott, hogy az év harmadik negyedében maga mögött hagyta a recessziót, a világ vezető gazdaságai közül vélhetően már csak Nagy-Britannia nem kezdte meg a kilábalást a válságból.

Világgazdaság Online

Olaszország ugyan még nem tette közzé a július-szeptemberi időszakra vonatkozó számait, ám azok a várakozások szerint nem csak pozitívak lesznek, de megerősítik azt a máris tényként kezelt fejleményt is, hogy az ország megelőzte Nagy-Britanniát a legnagyobb gazdaságok rangsorában.

Mindez igen csak rossz hír a jövő évi választások előtt Gordon Brown miniszterelnök számára, aki szeptemberben még azt mondta, hogy a kormányzati lépéseknek köszönhetően az ország kilábalóban van a recesszióból.

A harmadik negyedéves adatok ehhez képest az elemzőket is meglepték: azok a várt 0,2 százalékos bővülés helyett 0,4 százalékos GDP-csökkenéről szóltak, ami azt is jelenti, hogy Nagy-Britannia az összevethető statisztikai adtok gyűjtésének kezdete óta a leghosszabb recesszióját éli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!