Hírek

2009.10.31. 10:34

A pápának muzsikál szerdán a Rajkó Zenekar

A pápának muzsikál a Rajkó Zenekar. Gerendás István, az együttes igazgatója elmondta, a szerdai audiencia előtt, alatt és utána is zenélhetnek, szigorúan megszabott, néhány percben.

mti

A Vatikánban, XVI. Benedek pápa előtt fog muzsikálni a Rajkó Zenekar szerdán, amikor a katolikus egyházfő audienciát tart, vagyis személyesen fogadja és hallgatja meg a híveket. Gerendás István, a Rajkó Művészeti Együttes igazgatója elmondta, szigorú szabályok szerint, az audiencia előtt, alatt és után is zenélhetnek, ez azt jelenti, hogy kétszer öt percet kaptak és még egy percet.

A megadott idő alatt előadják Liszt II. Magyar Rapszódiáját és Farkas Gyulának, a zenekar alapítójának művét, a Cigányfantáziát, végül Vincze Lilla az együttes kíséretével elénekli a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű magyar népdalt. Lehetőséget kaptak arra, hogy szót válthassanak a pápával, és erre az alkalomra ajándékkal is készültek - jegyezte meg Gerendás István, hozzátéve, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra Aponyi mintás porcelánkelyhét fogják átadni. Vatikáni útjukat Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-Budapesti érsek egyengette a budapesti pápai nunciatúrával együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!