Hírek

2009.10.09. 13:03

260 új munkahely jön létre Székesfehérváron

Székesfehérváron 260 új munkahelyet teremt a világ egyik legnagyobb autóipari, elektronikai és akusztikai berendezéseket gyártó vállalata, a Harman International, amely 3,7 milliárd forintot fordít a megyeszékhelyen lévő gyárának bővítésére.

Világgazdaság Online

Az 1995-ben 22 fővel indult Harman/Becker Automotive Systems Kft. ma már 466 embernek ad munkát és egyre bővíti tevékenységét. Jelenleg autókba épített hangszórókat, rádió- és navigációs rendszerek részegységeit gyártja.

A kormány támogatásával megvalósuló beruházás részeként a 12 ezer négyzetméter alapterületű új, már felépült üzemben a gépek telepítése és a gyártás folyamatos bővítése 2011 júniusában fejeződik be. Itt az eddigi termékeket nagyobb mennyiségben gyártják majd, valamint új elemként megjelennek a komplexebb autókba építhető, multimédiás és akusztikai eszközök.

A mintegy 8 ezer alkalmazottal dolgozó Harman International európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat és elektronikai egységeket. Megrendelői között szerepel többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Porsche, a Volvo és a Ford is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!