Hírek

2009.09.05. 12:10

Kitört az új influenza járvány egy csepeli iskolában

Új típusú influenza vírusát mutatták ki négy betegnél azok közül, akiknek mintáit a csepeli Adu-iskolából vitték be az Országos Epidemiológiai Központba

Mr1-Kossuth Rádió

Az iskolában több, mint 110 gyerek lázasodott be ma rövid idő alatt. Falus Ferenc az MR1-Kossuth Rádióban elmondta, nyolc mintát küldtek be az intézményből - felnőttekét és gyerekekét - ebből négy negatív, négy pozitív lett.

Valószínűleg a pár napja tartott évnyitón terjedt el a gyerekek között a kór - tette hozzá. Az egész iskolát fertőtlenítették ma Csepelen. A tisztőorvos szerint kerülni kell a közvetlen érintkezés veszélyét, de felhívta a figyelmet arra, hogy például New Yorkban a lakók tíz százaléka már átesett a betegségen.

A miniszter nemrég egyébként minden iskolába eljuttatta a megelőzéshez szükséges intézkedésekről szóló dokumentumot - tette hozzá Falus Ferenc.

A tegnap megbetegedett huszonkét gyerek közül tízet véletlenszerűen hívtak fel telefonon. Közülük csak heten voltak ma délután betegek, és attól a héttől, aki beteg volt, kérték, hogy mintát vehessünk tőlük, és ezek kerültek be a laboratóriumba. A további teendő az, hogy aki beteg, az maradjon otthon, ne menjen közösségbe, és lehetőleg minél kevesebb emberrel találkozzon - jelentette ki Falus Ferenc. Hétfőn, aki teljesen egészséges - tanár is, gyerek is - nyugodtan mehet az iskolába, de csak az egészségesek és a teljesen tünetmentesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!