Hírek

2009.09.11. 15:14

Dávid Ibolya: Orbán és Lendvai mintha egy Dumas-regényből lépett volna elő

Lendvai és Orbán olyanok, mintha egy Dumas-regényből léptek volna elő. Kerülgetik egymást, bujtatott sértéseket vágnak egymás fejéhez, fenyegetően suhogtatják pengéiket – írja Dávid Ibolya a pénteki Népszabadságban utalva a fideszes pártvezetőnek a Magyar Nemzet hasábjain a minap publikált cikkére és az arra adott mszp-s válaszra.

Népszabadság

Az MDF elnöke szerint az írásoknak egyetlen olyan elemük van, melyet konzervatív politikusként valóban figyelemre méltónak tartok, ez pedig az a mély egyetértés, mellyel a két politikus elítéli a piacgazdaságot. Ma Magyarországon egy dologban biztosan közös nevezőn van a Fidesz, az MSZP és a Jobbik - ez pedig az állam fetisizálása.

Ma a Magyar Demokrata Fórumon kívül minden politikai erő egyre jobban ki akarja terjeszteni a paternalista hálót, nem törődve azzal, hogy ez a háló egyáltalán nem védi, hanem fojtogatja Magyarországot.

Ki kell mondanunk: hazánkban ma nem a piac túlhatalma, hanem az állam túlterpeszkedése a probléma - hangsúlyozta a lapban Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!