Hírek

2009.08.24. 08:00

Padlóra küldené a kórházakat a jövő évi költségvetés

Az ideinél is lényegesen kevesebb pénz jutna jövőre a kórházi és a járóbeteg-ellátás finanszírozására – derül ki a sajtó birtokába került költségvetési tervezetből.

MNO - VG Online

A Pénzügyminisztérium az egészségügy más területeitől is elvonna, így például csökkentené a vérellátó szolgálat, a tiszti főorvosi hivatal, a mentőszolgálat, az Egészségbiztosítási Felügyelet állami támogatását, és kevesebb maradna a népegészségügyi programokra, valamint a különböző országos intézetek felújítására – számol be a Magyar Nemzet.

Jelentősen csökkentené a Pénzügyminisztérium az egészségügy 2010-es költségvetését. Az ágazat egyik legfontosabb, a gyógyítómegelőző ellátásokra fordítható keretét például több mint 13 milliárd forinttal rövidítenék meg. Az idei – az évközi elvonásokkal már csökkentett – összeg 718,32 milliárd forint, míg a jövÕ évre tervezett ennél jóval alacsonyabb, mindössze 704,998 milliárd. A legtöbb pénzt a két legnagyobb területtÕl, az aktív fekvÕbeteg-ellátástól és a járóbeteg- szakellátástól vonnák el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!