Hírek

2009.08.14. 14:12

Lúgos, ablaktisztításhoz hasonló szer a vonaton vett vízben!

Április 18-án egy idős hölgy az egyik Debrecenből Budapestre tartó vonaton fél literes ásványvizet vásárolt, amitől később rosszul lett, és kórházba kellett szállítani. Az ügyben az összes szakértő véleménye beérkezett már.

szoljon

— Elkészült a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer és Takarmánybiztonsági Igazgatósága által készített toxikológiai vélemény. Ezek szerint a flakonban lévő anyag nem volt mérgező — tudta meg a szoljon.hu Veres Évától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. — Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a szennyezett víz csupán könnyebb sérüléseket okozott az azt megivó idős hölgynek.

A folyadék erősen lúgos volt, származását illetően az ablaktisztításhoz használt zsíroldóhoz hasonlítható. Továbbá kizárták, hogy a szennyeződés a gyártás folyamán került volna a flakonba. Az ügyben tart a nyomozás, továbbra is folynak a tanúkihallgatások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!