Hírek

2009.08.27. 12:13

Generali: Érdemes odafigyelni az infrastrukturális szektorra

„Az év utolsó harmadában az infrastrukturális szektor felülteljesítő lehet a globális részvénypiacokon, hiszen az ilyen típusú beruházások időhorizontja hosszabb, így a szektorban tevékenykedő vállalatok cash-flow-termelő képessége a – javarészt kormányzati – megrendeléseknek köszönhetően, hosszú távon biztosított.” - emeli ki elemzésében Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója.

VG Online

A szakember hozzáteszi: „Szintén ígéretes befektetéseket találhatunk hosszabb távon az ingatlanszektorban is, amely, bár nagyon lassan áll talpra, reprezentánsai rendkívül alulértékeltek és az egyes cégek részvényeinek likviditása is olyannyira alacsony, hogy amint erősödik a befektetők kockázatvállalási hajlandósága, s megmozdulnak ebben a szektorban is, akkor ez erős árfolyam-felhajtó erőt kell, hogy jelentsen majd.”

Az ingatlanszektor teljesítménye kapcsán a Generali Alapkezelő befektetési igazgatója kifejti: „A többek között osztrák, cseh, orosz és izraeli, összesen több mint negyven, ingatlanszektorban működő cég teljesítményét leképező Unicredit Real Estate Index 2007 júniusa és idén március között, 92 százalékos esést produkált, azaz gyakorlatilag az egész szektornak csődárazása volt. Az elmúlt közel fél év során azonban, 118 százalékot emelkedett az index értéke, s bár még nagyon messze van a válság előtti szinttől, az optimista piaci hangulat eredményeként, kezdenek visszatérni a befektetetők ebbe a szektorba is.

A szektort jellemző emelkedő trendet tükrözi a globális és a regionális infrastruktúra- és ingatlanszektorban érdekelt vállalatok teljesítményéből részesedést kínáló Generali Infrastrukturális Részvényalap teljesítménye is, amely tavaly júliusi bevezetése óta összesen 14,59 százalékos hozamot biztosított a befektetőknek, 2009. évi nominális hozama pedig meghaladt a 38 százalékot. Továbbra is arra számítunk, hogy a globális pénzügyi válságot túlélő cégek papírjaiban komoly potenciál lesz egy felívelő szakaszban.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!