Hírek

2009.07.29. 09:46

Újabb utazási irodát töröltek

A negyedik utazási irodát törölte az illetékes hatóság az idén, mert nem tudott helytállni szerződésben foglalt kötelezettségeiért. A Budapesten működő Avantgarde-nál már csak üzenetrögzítő válaszol a hívásokra.

Népszabadság

Jogszabálysértés miatt jogerősen, hivatalból törölte a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) a Budapesten a Podmaniczky utcában Avantgarde Utazási Iroda néven működő KBT Avantgarde Idegenforgalmi és Személyszállító Bt.-t. A dorogi székhelyű cég nettó árbevétele 2007-ben közel 300 millió forint, mérleg szerinti eredménye 1,1 millió forint volt az Opten cégadatbázisa szerint – írja a Népszabadság.

Az irodát, amely honlapja szerint 18 országba - köztük Svájcba, Kínába, Finnországba, Romániába, Ukrajnába - indít utakat, nem sikerült elérni, hívásunkra csak az üzenetrögzítő válaszolt. A kárrendezést a QBE Insurance Limited magyarországi fióktelepe végzi.

Ebben az évben az MKEH a negyedik, utazással kapcsolatos tevékenységet végző irodát törli jogszabálysértés miatt - azért, mert nem tudja teljesíteni szerződésben vállalt kötelezettségeit. Áprilisban az Ariadne-Quatra Utazási Iroda Kft., az utóbbi hetekben pedig az 5 Kontinens és a Quitt Tours jutott hasonló sorsra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!